Merk: Eco Huerto
Model: MR07
Beschikbaarheid: Op voorraad
7,50€
Excl. BTW: 6,20€

Beschikbare opties:

Aantal

Vragen omtrent dit product?

 

Lavagruis is een poreus gruis dat in staat is om water en voedingsstoffen op te slaan. Het is de ideale grondstof om kleigronden lichter te maken en zit boordevol gunstige mineralen. Met het inbrengen van lavagruis breekt de klei open en wordt de grond beter bewerkbaar en luchtiger.

 

Ons lavagruis heeft een heel hoge paramagnetische waarde : 4.400 !

Goede grond heeft een paramagnetisch getal tussen 200 – 300 maar door het gebruik van kunstmest en intensieve landbouwmethodes liggen deze waarden tegenwoordig een flink stuk lager. 

 

Dit lavagruis is speciaal bestemd voor land- en tuinbouw en werd getest op zware metalen. Het is in staat om gedurende lange tijd warmte op te slaan van de zon en kan zo gebruikt worden om de bodem op te warmen (tot + 5° C).

 

Ook ideaal om potgrond te maken. Wanneer je enkel lavameel en wormenmest gebruikt, dan krijg je een te harde grond, door er lavagruis door te mengen wordt het luchtiger.


Lavagruis heeft dezelfde eigenschappen als lavameel maar gezien de korrels (0-4 mm) veel groter zijn dan het zeer fijne lavameel, duurt de afbraak van de lavakorrels door de bodemorganismen verschillende jaren.  De nutriënten in lavameel zijn direct beschikbaar voor de bodem. Je kan de 2 ook perfect combineren.


Dosis : 2,5 kg per m2. 

Verpakking : keteltje van 5 kg, zak van 15 kg of 25 kg.

 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!