Merk: Agriton
Model: AT05
Beschikbaarheid: Op voorraad
6,98€
Excl. BTW: 5,77€

Beschikbare opties:

Aantal

Vragen omtrent dit product?
Oergesteente granulaat voor de bodem

Vulkamin is een oergesteente granulaat van vulkanische oorsprong. Het behoort tot de groep van Zeolieten, dit zijn basische gesteentes (basaltgesteentes) die ontstaan door de combinatie van lava met zoutwater. Het is een 100% natuurlijk product met een groot absorberend vermogen en rijk aan mineralen en sporenelementen.

Het wordt gebruikt voor het optimaliseren van de bodem en is zowel toepasselijk voor de professionele land- en tuinbouwer als voor de tuinliefhebber. Kan ingezet worden in de moestuin maar is ook ideaal om de bodem van gazon en weide vitaal te houden.  Zorgt voor een groene, gezonde grasmat en voorkomt mosvorming.

Zoals eerder vermeld bevatten lavagesteentes een enorme hoeveelheid aan mineralen (IJzer Calcium, Magnesium en Kalium) en sporenelementen (Silicium, Zink, Titanium…). Deze elementen zijn van vitaal belang voor het goed functioneren van mens, dier en plant. 

  • Silicium; activatie van het bodemleven, verbetering van fosforopname, versterking celwand en verhoging van de afweer van de plant
  • Zink; draagt zijn steentje bij tot de eiwit/enzymenproductie in de plant.
  • Borium; werkt preventief tegen schurft bij rundvee en voorkomt scheuren van de wortels bij planten.


Dosering en gebruik :

- Tuin : 10 kg per 100 m2, indien mogelijk oppervlakkig inharken maar hoeft niet.

- Gazon, weide : 20 à 30 kg per 100 m2.  


Tip : Vulkamin hecht zich aan de fosfaten die nodig zijn als voeding voor het mos. Zo draagt het bij tot het bekomen van een mooi gazon.


Verpakking :  doos van 3 kg, keteltje van 5 kg of zak van 25 kg.

N.B. : dieren kunnen na het strooien in de weide blijven.  Vulkamin is onschadelijk bij opname.Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!